Naar katten er ude…

Så bager Anne her. Min kæreste er i Jylland hos familien her over weekenden, og jeg fik da sådan en lyst til at bage. Valget faldt på nogle chokoladesmåkager som vi altid laver i min familie op til jul. Vi er ikke så meget til almindelig julesmåkager, synes de har en tendens til at blive kedelige og tørre. Kun min farfar kunne lave ordentlig finskbrød. Men de her småkager eller cookies er det vel næsten holder sig rigtig godt, og smager lækkert.

Et lille smut forbi Tiger-butikken nåede jeg også, her faldt jeg over to små glasfugle som altså måtte med hjem. Jeg har set så meget smukt julepynt på bloggene her den sidste tid, så nu skulle der altså lige tilføjes lidt til samlingen. Lige nu pryder den ene fugl mine hyacinter.
I aften skal jeg til julefrokost med min nuværende klasse. Vi har gået sammen i 2 1/2 år nu, men efter eksaminerne til januar er det slut, for så bliver hele årgangen blandet sammen og uddelt på nye hold, da vi skal begynde at have en del undervisning på sygehusene i stedet. I år har man ikke engang kunnet søge sammen med sin læsemakker, så der er dømt krig på Panum overfor systemet. Men i aften skal vi feste og spise og drikke (bare lidt måske) og det glæder jeg mig rigtig meget til.

God weekend til alle
/Anne

Chokoladesmåkager

75 g blødt smør, 100 g sukker, 50 brun farin, 1 æg, 150 g hvedemel, 1 tsk vanilliesukker, 1/2 tsk natron, 1/2 tsk fint salt, 100 g grofhakket chokolade, 50 g hakkede hasselnøddekerner

Rør smør og sukker godt sammen, rør herefter brun farin og æg i.
Bland hvedemel, vanilliesukker, natron og salt sammen og vend det i smørblandingen. Tilsæt chokolade og nødder.
Lav små klumper af dej med 2 tsk’er og bag det i ca. 7 min ved 175 grader øverst i ovnen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bogmærk permalink.

5 Kommentarer til Naar katten er ude…

 1. Anne siger:

  De ser godt nok lækre ud! Vi ses i morgen:)

 2. Marolle siger:

  mums! min søster bagte også nogen rigtig lækre sidste år som jeg også fik opskriften på, det kan være jeg også skulle igang med julebageriet.

 3. Anne siger:

  Marolle: Man kan kun være for langsom med at komme igang med julebagning 😉

 4. Anonymous siger:

  De må prøves 🙂 jeg kan læse du har det ligesom mig med julesmåkager 🙂
  Jeg er vokset op i et hjem hvor far er uddannet bager, nøj hvor havde vi mange julesmåkager. han forstod simpelthen ikke at lave en portion der passede til en alm familie, i stedet lavede han “butiksportioner” måske er det derfor jeg ikke regner julesmåkager for ret meget i dag 🙂
  Pudsigt med de nært beslægtede indlæg.
  Mange hilsner Heidi fra knæhøjkarse

 5. Michelle siger:

  Jeg er heller ikke rigtig til julesmåkager, måske fordi jeg ikke er småkage-menneske nu jeg tænker over det.

  Alligevel står jeg bager hvert år, men jeg gider faktisk kun at spise de hjemmebage vanilliekranse, en opskrift jeg har fra min farmor. Jeg har så vidt jeg husker også hendes opskrift på Finsk brød hvis du mangler en god smørret én af slagsen.

Skriv et svar