Forsinket Sinterklaas

Da min søster og jeg var små havde vi et år en hollandsk aupair-pige. Hun introducerede os for  hollandske juletraditioner. I Holland fejrer man ikke jul på samme måde som her i Danmark, og mener faktisk, at de slet ikke holder juleaften (øv for dem!). Til gengæld får de om morgenen den 6. december nogle gaver. Blandt andet er det en tradition at få et chokoladebogstav i sine sutsko.
Denne tradition tog min søster og jeg med glæde til os, og når vi har haft muligheden for det har vi skaffet chokoladebogstaver til hinanden.
Da jeg så i sidste uge var i Holland, så man en stormende Anne gennemsøge butikkerne i Schiphol lufthavns for et chokoladebogstav til min kære søster. Det lykkedes heldigvis til sidst, hvilket var et rent lykketræf, for de er næsten ikke til at opdrive når den 6. december først er rundet. Så er det endda i en slags luksusudgave, så glæder mig til at se hendes ansigt når hun får det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bogmærk permalink.

9 Kommentarer til Forsinket Sinterklaas

 1. Anne siger:

  Det er en fin tradition:) Men det er alle traditioner, der involverer chokolade…!

 2. Anne siger:

  Hehe, det har du så uendelig meget ret i 😉

 3. hilsen lise siger:

  Rigtig sød tradition 🙂 især når de er så svære at få fat på

 4. Annette siger:

  Sikke en fin tradition 🙂

 5. MUMS for en lækker tradition! Glædelig jul :o)
  Kærligst,
  Tine

 6. vibeke siger:

  Hun bliver vildt rørt. Det er så sødt.

 7. krAm siger:

  Fedt! Jeg har en hollandsk veninde, der introducerede mig til pebernødder allerede i september, så er man vild med jul, så kan man med fordel tage den tidlige sæson i Holland – og runde af med den danske version:-)

  Og ja pebernødderne smager præcis ligesom de danske…
  Håber søs bliver glad for Sinterklaas bogstavet:-)

 8. Michelle siger:

  Det er nu sjovt med juletraditioner, og så forskellige de er (også bare i Danmark – der er vist noget med at man spiser medister juleaften på fyn?). I Belgien spiser man i øvrigt varm kirsebærsovs til frikadeller – det fortalte en belgisk arbejdskollega mig engang, hun tog kirsebærsovs til sine frikadeller til en julefrokost og hendes nye svigerfamilie stirrede underligt på hende 😉

  I øvrigt er jeg enig med Anne i, at alle traditioner der involverer chokolade er gode (helst mørk!)

 9. Anne siger:

  Tak for kommentarerne. Det er nu så hyggeligt med traditioner. Tror jeg putter bogstavet i sokken til juleaftensmorgen, og tror også hun bliver ret gad .

  Anne Mette: Det er rigtigt, de har også pebernødder dernede, nøjagtig som vores. Lærte også et hollandsk ord som min sønderjyske bruger også. Sinne gas.

  Michelle: Varm kirsebærsovs til frikadeller. Lyder nu lidt spøjst! Og ja, min far (som er gammel fynbo) har forsøgt at indføre medister til juleaften, men nu bliver det til julefrokosten i aften i stedet 😉

Skriv et svar